Dag 57 - "fortsatt rastløs"

 

Vi starter faktisk med dagens hilsen i dag som går til Kløven, det kan se ut til at navigasjonsopplæringen han ga oss er gull og har fungert ettersom vi er 140 NM fra Barbados.

 

Det er god stemning i båten og vi gleder oss til målgang, det eneste problemer er at vi begge to er fortsatt veldig rastløse. Pausene som skal gi påfyll er vanskelig å holde seg til, da man bare vil ro for å komme i mål.  Vi roer ned om natten vi får hvile da, men pausene dagen blir bare rastløse.

Vi rodde 56 NM i går, og vi har hatt god fart de siste dagene at vi faktisk prøve å roe ned i dag. Vi ønsker å komme frem morgenen, og dersom vi holder dette tempoet vil vi komme midt natten, vi bremser faktisk noe . Vi går for å komme frem rundt 11-12 norsk tid.

Vi har stadig besøk av flyvefisk som flyr inn i båten og legg seg rundt omkring. Siden brennerne har vært ødelagt har det vært lite fisking.

Kroppene begynner å bli slitt – vi ser det ikke fra dag til dag – men vi ser det bilder og merker det selv. Den tilbakevendende rumpa til Emil sliter han fortsatt med, og bite i en rosinpakke når han går do.


Har hatt en del fall i de siste døgnene. Det er store bølger som slår godt og vi har fokus å holde ut.

 

English:

 

It's a good atmosphere in the boat and we look forward to the finish, the only problem is that we both are still very restless. We´re having difficulty taking the breaks we need to gain strenght, and it´s difficult to relax when you only focus on getting to the finishline.  We calm down at night so we can rest then.
We rowed 56 NM yesterday, and we have had such good momentum in recent days that we actually have to try to calm down today. We want to arrive in the morning, and if we keep this pace we will reach the finishline middle of the night, so we actually slows somewhat. We are going to arrive around 11/12 Norwegian time.
We have constant visits from flying fish flying into the boat. Since the burners have been destroyed, there has been little fishing.
We are starting to really notice that our bodies is tired and worn,  we do not see it from day to day - but we see it in pictures. Emil´s ass is still a problem, and must bite into a raisin package when he goes to the bathroom to endure the pain.

Innlegg fra Solfrid og Einar

 

Til alle som har fulgt Trond og Emil over Atlanterhavet:

I skrivende stund har Trond og Emil under 150 nautiske mil igjen av roturen som skal ende Barbados i begynnelsen av februar.

I løpet av de ukene guttene har rodd over Atlanterhavet har alle som ønsket det kunne følge dem sin tøffe tur deres nettside samt via familien.

turen som startet 5. desember fra La Gomera, en strekning 2549 nautiske mil, har Trond og Emil hatt både store utfordringer og fantastiske opplevelser som naturlig kan være i et av ”verdens tøffeste ro-race”.

Veldig mange har kontaktet oss for å høre hvordan guttene har hatt det, og det setter vi stor pris . Alle hilsener, både de vi har mottatt og alle som har skrevet til dem Sønner av Norge sin hjemmeside og facebookside, har vi formidlet videre til Trond og Emil. Dette har de satt svært stor pris , tusen takk til alle som har vist interesse og sendt varme tanker til guttene.

 

Stor takk til Christian og Kaia som har holdt oss oppdatert og formidlet siste nytt fra Atlanteren nesten hver eneste dag i snart to måneder.

 

Solfrid og Einar

Dag 56 - " Å ligge i ro i kabinen begynner å bli et slit"

 

”Det er kun 4 små dager igjen og vi jobber som maur for å nedlegge de siste nautiske milene.”

Den gode fremgangen fortsetter med 57 nautiske mil siste døgn. De har sol,blå himmel og et godt driv. Selv om solen skinner er det relativt kraftig vær i den forstand at det fremdeles blåser kraftig og er store bølger. De slenges rundt i båten og de er vondt å bevege seg, sove etc. Månen begynner å komme tilbake og gir dem noen timer med lys i løpet av natten, noe som gjør ting litt enklere.

Ellers meldes det at rastløsheten har nådd nye høyder. De har kommet til et punkt der pausene ikke lenger er et ”fristed”, men der det er et slit å legge seg i kabinen for å slappe av i to timer. ” Vi vet hvor kort tid det er igjen og gleder oss enormt til alt som venter oss land.”

Dagens hilsen sendes Åslaug Johansen som har bursdag i dag. De ønsker å gratulere mye med dagen, og Trond vil bestille sjokoladekake til neste gang han kommer besøk 

 

English

 

“Only four more days to go and we are working like ants to get it done. ”

The good progress continues with 57 nautical miles the last 24 hours. The weather is nice in the sense that they have sun and clear sky, but it is still a bit heavy since the wind is strong and the waves makes everything a bit chaotic. They get thrown around in the boat,which makes everything from moving around to sleeping a bit hard. The moon has made a comeback, providing them with light for a few hours at night in the next days to come. Otherwise their restlessness has reached new heights, and the two hours of rest they get between shifts are now more like a struggle then a retreat. 

Dag 55 - Ny rekord: 59 nautiske mil

En forsinket oppdatering fra lørdag, grunnet problemer med PC. 

 

"Siste  24 timer har vi satt ny rekord med 59 nautiske mil. Målet er klarere enn noen gang - skal vi inn til Barbados.”

Vinden er fortsatt relativt sterk, men den blåser deres vei noe som påvirker farten i en positiv retning. Bølgene er tidvis store, noe som er en liten utfordring, spesielt natten. De kommer fra flere sider noe som gjør det relativt kaotisk når det er mørkt. Månen er vei opp og de regner med å ha den med seg de siste nettene, noe som vil gjøre situasjonen litt enklere. Været krever fokus og sikkerhet er første prioritet. Vester er , og de er også lenket til båten og har mye sikkerhetsutstyr. Den største faren er at båten kan rundt, men de tar alle forhåndsregler, Barbados er nære og det er ikke snakke om noe annet enn å komme seg i mål.

Dagen hilsen sendes Ståle og Ketil ved BestMarin i Fjordgata. De har hjulpet til med montering av utstyr med mer, og hjelpen deres har vært uvurderlig. Tusen takk for all hjelp og støtte, en hilsen sendes deres vei.

 

English

 

“We set a new record the last day with 59 nautical miles. It is only a few days left, and our goal is clearer then ever. “

The wind is still relatively strong, but it is blowing their way, which affects their progress in a positive direction. The waves are huge at times, which is a challenge, especially at night. They hit the boat from several angels, which is even more chaotic at night since is it completely dark. The moon will rise in a day or two, providing them with much needed light the last nights at sea. The conditions require focus and the main priority is first and foremost safety, so the vests and fetter are on. 

Dag 54 - Rastløsheten begynner å melde seg

”Vi begynner å bli ordentlig rastløse. Rutinene sitter veldig godt og det skjer ikke mye. ser vi frem til å komme i mål”

Været har tatt seg opp, vinden variere, men er oppe i nærmere 25 knop og bølgene er massive. De har vært litt urolige for at den nordøstlige vinden skulle dra båten for langt sør, men det ser ut til at det har gått greit. De har kursen mot Barbados og nedlegger fortsatt ca. 50 nautiske mil i døgnet, 52 siste 24 timer. Vinden og bølgene hjelper , og Emil var helt oppe i  9,9 knop ved å kun surfe bølgene. De har også slått rekorden med antall nautiske mil per time, og har klart 6,4  nautiske   2 timer i dag.

Hilsener her og Facebook videreformidles, og de sier det er en stor motivasjon for de siste seks dagene. Som nevnt i går ser de frem til å kunne svare dere alle når de er nett igjen. Ting begynner å skjeog familie og venner setter straks kursen for Barbados. De merker at de begynner å  komme i et annet modus, men prøver å holde fokuset og konsentrasjonen topp da været krever at de er skjerpet.

Dagen hilsen går til Ole Kristian Riseth som er stor fan og følger med. De ønsker å takke deg masse for all hjelp i forkant av turen, en varm hilsen sendes deg fra Atlanteren

 

English

 

"The only thing that is going on is rowing, so we are starting to get pretty restless. Barbados is close, and we cannot wait to get there."

The weather has picked up, the wind varies, but it is close to 25 knots, and the waves are massive. They have been a little worried that the direction of the wind will drive them to far south, but it seems to have gone well. They are headed straight for Barbados and are still rowing about 50 nautical miles per day, 52 the last 24 hours. The wind and waves are huge help, and they have been able to set a new record with 6,4 nautical miles in two hours.

Greetings here and on Facebook are delivered to them by phone, and they say it is a huge motivation for the last six days. As mentioned yesterday they look forward to answering all of you when they are online again. Family and friends are starting to make their way to Barbados, and the guys are excited, but tries to keep their focus and concentration because of the conditions.  

Dag 53 - "Vi nærmer oss"

”Det er ikke lenge igjen og ting vi ikke har opplevd en stund begynner å skrike litt etter oss; mat, en dusj, nyheter….Det skal bli artig å prøve alt det igjen. ”

I natt var det ganske stille og rolig, men det er meldt å blåse litt opp med god vind de siste dagene. Det kan bli litt utfordrende da vinden er meldt å kommer fra en mer nordlig vinkel. De ser derfor sjansen for at den siste uken kan bli strevsom når det kommer til roingen, men de er ikke veldig bekymret for detteEllers setter de stor pris alle hilsninger her inne og Facebook. De gleder seg til å svare og oppdatere dere, og ikke minst til å vise masse bilder når de er tilbake i sivilisasjonen.

Dagens hilsen sendes til pappaen til Emil, Arnegutt. Han skulle gjerne vært Barbados, men de har full respekt for at det ikke ble slik denne gangen. De gleder seg masse til å se han igjen og fortelle han om alt de har opplevd. De sender en stor takk for all støtte og ikke minst all hjelp i prosjektet

 

English

Last night was pretty quiet, but it is reported to blow up to about 25 knots by tomorrow, and stay stable at these conditions the last days. It can be a bit of a challenge since the wind is reported to come from a northerly angle, which makes the rowing a bit tough.They are not concerned about this, but are preparing themselves for a hard final lap. It is only days left, and they are beginning to look forward to hot food, a shower, to read the news etc.

They appreciate all the greetings here and on Facebook, and  looks forward to respond and update all of you and to show pictures when they reach Barbados and the civilization.  

Dag 52 - En uke igjen

"Vi klarte 50 nautiske mil siste døgn, men vinden har tatt seg litt opp og vi ta høyde for den.  Vi tenker først og fremst sikkerhet og ikke at vi  klare 50 nautiske mil hver dag. Om syv dager er vi fremme, og nedtellingen er i gang for alvor."

Som meldt i går har vinden blåst litt opp, og den skal holde seg rundt 25 knop den neste uken. Selv om det blåser ganske kraftig er det ikke noe problem dagen, men natten er det en utfordring da det blir litt kaotisk når det er helt mørkt. De er avhengig av å ha vinden i ryggen natten og de forsøker å ta høyde for dette ved å ha retning vestover dagen, for å kunne den veien vinden krever om natten.  

Ellers er været litt ufyselig med mye regn siste 24 timer. Dette fører til at det blir vått og fuktig, og det er også noen lekkasjer i  enkelte luker. Humøret er likevel topp, og nedtelling er i gang for alvor; 7 dager igjen!

Dagens Atlanterhavshilsen sendes til familien Rasch som takk for god støtte! Guttene gleder seg til å se dere når de er tilbake. 

 

English

“We made 50 nautical miles yesterday, but the wind has picked up slightly and we must take it into consideration. Our focus is first and foremost security, not to maximize on nautical miles. Seven more days at sea, the countdown has definitely begun. “

As announced yesterday the wind has blown up a bit, and it should remain at around 25 knots the next seven days. The strong wind is not a problem at daytime, but it is a challenge at night since it is totally dark, making the conditions more chaotic.  They are dependent on having tailwind at night, so they try to move west at daytime, so they can adjust to the wind when it is dark. Otherwise, it has been raining the last 24 hours, which has made everything wet, but the spirit is still on top. Seven more days to go! 

Bildet er tatt tidligere på turen