Dag 21 - Første juledag med godt driv

 

Dagen i dag har vi rodd jevnt hele dagen med rolige bølger – de tar dem den veien de ønsker i rolig tempo.   godt driv fremover, men ikke vanskelig sjø god stemning! De holder god kurs, noe sør for Barbados og skal slå om når vinden snur Onsdag.  Da vil det bli litt mer vind og mer sjø. De har krysset 30 grader vest som har vært en stor milepæl, neste målet er 20 grader nord. Godt mot. Snodig opplevelse i går med julaften å snakke med alle hjemme som kunne fortelle om alle tingene de selv var vant til å gjøre julaften. Det var en opptur at ingen av guttene ble noe nedfor ved å høre beskjeder, men humøret var fortsatt godt, dog noe preget. Begge skal likevel ha julemat når de kommer heim! for de som ønsker serveres det ribbe, medisterkaker, pinnekjøtt, kalkun, surkål, poteter med mer hos Heger i mars en gang.


Dagens hilsning 1 juledag – går til familien Fevaag Larsen for plaging av sønner og døtre med bil og jobbing båt, men et at de også er noen av de mest gavmilde ambassadørene de har! de får en varm 1 juledagshilsen!

 

Dag 20 - Julaften til sjøs!

”Julemiddag med fenalår og lapsskaus fra Real turmat var en fryd!”

Heisann og God Jul

Juleaften til havs er noe av det rareste de har opplevd. De fikk besøk fra følgebåten for første gang siden start –  dette er første gangen de har sett folk 3 uker.  Som var veldig spesielt. De fikk sendt med båten noen film og bilder som vi skal legge ut fortløpende. Ombord i båten satt en av lagene som har brutt, guttene forteller at de særs skuffet ut, og trivdes ikke med å se de andre som fortsatt var i løpet. Dette ga motivasjon til at gutta som absolutt har bestemt seg for ikke å bryte. De har åpnet jelepresanger og kort som de synes var helt fantastisk! Kjempekoselige ord fra venner og kjente.

De forteller også om en fin ettermiddag med god fremdrift. Julemiddagen var lapskaus fra Real Turmat og fenalår som de har spart. De har hatt bra roing i det siste, de fikk ikke mye fri selv om det var julaften da bølgen var såpass store. Vinden har roet seg noe i dag. har rodd i hele natt.

Juleaften-hilsen går til Onkel Kjell han ble nemlig 60 år i går.   Guttene og spesielt Trond vil gjerne sende hilsen og gratulasjoner. Han er den 60 åringen i verden som er i best form mener Trond!

Dag 19 - Lille julaften

”Selv om det er samme hav, de samme bølgene og den samme solen er ikke en dag lik her ute. Hver eneste dag og natt oppleves forskjellig”

De siste dagene har det vært gode forhold for Sønner av Norge, og de har tilbakelagt 46 nautiske mil det siste døgnet. For de av dere som følger med Talisker sine sider kan dette se litt annerledes ut der, da de nautiske milene her beregnes i forhold til avstanden til Barbados. Da de opplever å bli trukket nordvest grunn av vinden, vil det derfor se noe kortere ut der. Vinden vil snu litt i løpet av de nærmeste dagene og de vil da bli trukket lenger sørvest, i den retningen de skal.De regner med å punktet 30 grader vest 1.juledag, og nedlegger neste en hel breddegrad vestover hver dag for tiden. Når været legger om vil de bevege seg mot 20 grader sør, noe som har vært et stort delmål.

Emil og Trond gleder seg til en annerledes julaften og skal feire med gaver og julekort fra venner og familie. Ikke minst gleder de seg til å ta frem fenalåret de har spart til denne dagen. De kjenner nok litt følelsen av å være langt borte fra alt som julen pleier å være, men gleder seg likevel over å feire den samme havet. Humøret er fortsatt veldig bra, til tross for at de har vært 20 døgn til sjøs og hatt en litt trøblete start. Julaften har også vært en delmål siden start, og det føles derfor bra å endelig være der.

 

Dagen hilsen går til to som har feiret en lignende julaften. Arvid Bentsen og Stein Hoff gjennomførte samme krysning i 1997 og har vært viktige støttespillere i prosessen. De takker mye for dette og ønsker dem begge en riktig god jul

 

Jeg har snakket med de i dag og har videreformidlet julehilsener fra Facebook osv. De er veldig takknemlig for støtten, og ønsker alle en riktig god jul.

 

Update in english

“ It is the same ocean, the same waves and the same sun, but every single night and day are different”.

The recent days have been good in terms of weather conditions for Sons of Norway. They have covered 46 nautical miles the last day, even dough they are drown a bit northwest instead of southwest. The wind will turn slightly over the next few days and they will then be pulled further south, in the direction towards Barbados.

Emil and Trond are looking forward to a different kind of Christmas this year. They will celebrate with gifts and Christmas cards from friends and family and enjoy each other’s company. Their mood is still very good, despite the fact that they have been 20 days at sea and had a little troublesome start. 

They also want to wish everybody that follows them a merry Christmas and thank them for all the support. 

Takk til Sparebank 1 Midt-Norge for all støtte

Da Emil og Trond kom til La Gomera viste det seg at de manglet noe nødvendig utstyr. Det ble mulig å kjøpe inn dette med støtte fra Sparebank 1 Midt Norge og vi ønsker  å takke  mye for dette Sparebank 1 Midt-Norge  har vært med oss lenge og er blant hovedsponsorene. Blant annet fikk Sønner av Norge TÆL-stipendet i fjor.  

Les mer om det  bloggen til Sparebanken 1.  

 

Vi ønsker med dette å takke Sparebanken 1 Midt Norge mye for bidraget og ikke minst  all støtte gjennom å være en av våre hovedsponsorer

 

Dag 18 - Humøret er fremdeles på topp

En kort oppdatering fra Emil i dag da telefonforbindelsen var dårlig. Ny oppdatering kommer trolig i morgen

Humøret ombord Njord er fortsatt topp. Rutinene er godt innarbeidet og de ror skift i to timer dagtid og tre timer natten. Roingen går meget bra om dagen og de har bare i dag rodd over 50 nautiske mil. Det er fortsatt rolige vindforhold, men vinden har blåst litt mer opp i dag, mer eksakt til ca. 13 knop. Vindretningen drar dem litt nordvest, men de satser at denne vil snu innen de neste dagene og dra de lenger sør med kurs for Barbados. 

 

 

Update in english

A brief update from Emil since the phone connection is a bit bad today.

The spirit is still on top and the routines are now well established.They are making god progress and rows on shifts of two hours during the day and three hours during the night. The weather is still calm, but the wind has increased a little bit more today, more accurate to approx. 13 knots. The wind direction are driving them northwest, but they are betting that this will turn around within the next few days and take the south, towards Barbados. 

 

Dag 17 - " Vi ror kontinuerlig"

 

Dagen i dag har vært veldig bra. Været har holdt seg med rolig sjø og vi har kunnet ro kontinuerlig i to dager . Vi har ligget drivanker nesten hver natt de siste ukene, det er fint å kunne ro også om natten”.

Emil og Trond har kommet ordentlig inn i rutinene og har det siste døgnet vært en av de tre beste båtene med tanke fremgang. Dette skyldes som nevnt at de har hatt mulighet til å ro både dag og natt, fremgangen har dermed vært konstant. Vinden skal øke til 20 knop lørdag noe som vil være positivt med tanke farten, lenge de klarer å ro om natten.

De gleder seg over mye om dagen, blant annet Emil sitt 1-års jubileum med kjæresten Marielle som feires med baconcrisp og Cola. De ser også frem til en annerledes julaften og til å komme til punktet som er   breddegrad med Barbados. Dette vil skje om ca. 8 dager slik det ser ut med tanke vær og vind akkurat .

De sårene rompene har også blitt litt bedre etter de fikk mer ferskvann som de kan pleie sårene med. De sitter to puter og et saueskinn som de dynker i vann, noe som gjør at det ikke gnager like mye. I dag har de rodd hele dagen uten problemer noe som tyder at det fungerer.  De likevel ro kun i sokken og det meldes om at intime grenser er totalt fraværende da de har blitt meget vant til å sove nakne inntil hverandre.

 

Dagens hilsen sendes til fire personer som har kjøpt nautiske mil og fått navnet sitt på båten. De vil takke Ole – Johnny , Camilla, Cline og Kristoffer Skøien så masse for bidraget deres og ønsker de en riktig god jul! 

 

 

Update in english

 

 "Today has been very good day. The weather has remained great with calm seas and we have been able to row continuously for two days now”.

Emil and Trond has now come fully into the routines and makes constant progress. The wind is predicted to increase to 20 knots on Saturday which will be positive in terms of speed, as long as they can row at night. They are having a great time at sea these days and looks forward to a different kind of Christmas and Emil`s 1-year anniversary with girlfriend Marielle which will be celebrated with bacon crisp and Cola. 

Their soar butts has also become a bit better. They are now able to row without them causing to much pain, which is good. They are however rowing naked and they report that the intimate boundaries are totally absent. 

Dag 16 - "Sola er tilbake"

Først og fremst skal jeg sende en hilsen til alle som følger med her inne. Emil og Trond setter enormt stor pris det og det varmer at folk er engasjert og bryr seg.

Dag 16 har bydd fortsatt minkende vind og ikke minst sol. At vinden har roet seg gjør det mulig å ro om natten, noe de ikke har fått gjort når været har vært dårlig. Det gjør åpenbart at man ror saktere, men det er generelt lettere å bevege seg i båten osv. de er glad for at det verste været er over. De er også glad for at sola er tilbake da de har fått strøm . I dag har de blant annet fått laget mer vann da maskinen som omgjør saltvannet til ferskvann krever strøm.

De har fått med seg uhellene til noen av de andre båtene, blant annet er det en båt som har gått rundt etter å ha blitt tatt av en bølge. De vil derfor presisere at de fokuserer sikkerheten hele veien og at de ikke tar noen sjanser. Målet deres er fortsatt 70 dager, og de skynder seg sakte, men sikkert og tar ting som det kommer med tanke vær og vind.

 

KonseptetDagens hilsen” fortsetter og i dag sendes denne til våre alles kjære Håndballjenter. Det har kommet guttene for øret at noen av spillerne følger med og de vil derfor sende dagens hilsen til Gulljentene og gratulerer masse med seieren. De er mektig imponert i likhet med resten av oss

 

Update in english

 

It is day 16, the wind has decreased and the sun is back after a week with cloudy weather. This makes it possible to row and make progress at night, which they have not been able to do the last couple of days. It is also far easier to move around in the boat, so they are glad the worst weather is over. They are also happy that the sun is back since this provides them with power, which is necessary for making freshwater.

They also want to express their focus on safety. The have heard about other boats that has had accidents, and they want tosay that safety is their main priority and that they take all the precautions they can.