Utfordringen / Roerne

Turen

Utfordring

”If you think you can or if you think you can't, you're right”!

Kanskje er disse ordene av Henry Ford det mest dekkende sitatet for så vel profesjonelle idrettsutøvere som den vanlige nordmann med et personlig mål.
Søndag 4. desember 2011 står Emil Eide Eriksen og Trond Bratland Erichsen ovenfor sin livs største utfordring. Målet er å krysse Atlanterhavet i robåt ved å delta i ”The Woodvale Atlantic Rowing Race” - verdens tøffeste ro-løp.

Rowing the Atlantic 2011

"The woodvale atlantic rowingrace" er et roløp som strekker seg fra La Gomera - Kanariøyene til Antigua - Caribien. De omlag 4500 kilometerne over Atlanterhavet blir rodd i båter som er inndelt i tre forskjellige klassene, singel, dobbel og firer. Organisasjonen Woodvale har siden 1997 arrangert roløpet som ikke uten grunn blir kalt "The World's Toughest Rowing Races".

Organisasjonen Woodvale arrangerer roløpet og setter parameterene for deltakelse. Det vil si obligatorisk utstyr og kursing for deltakerene. I tillegg følger Woodvalerepresentanter me d over Atlanterhavet i seilbåter for å overse at løpet går rett for seg. The woodvale atlantic rowingrace 2011 vil bli det 8. i rekken med et gjennomsnitt på omlag 15 båter hvert løp.

Norge som eventyrnasjon var som vanlig tidlig ute, også når det gjaldt havroing. De to første personene som noen gang krysset atlanterhavet med robåt var nordmenn. I 1896 la George Harbo og Gabriel Samuelsen ut fra New York i en åpen 18,5 fot robåt, med destinasjon Storbritania. De to mennene som hadde utvandret til USA krysset havet på imponerende 55 døgn, enrekord som den dag i dag selv med nytt og teknisk utstyr er vanskelig å slå. George Harbo valgte å bosette seg i USA mens Gabriel Samuelsen flyttet hjem til Norge hvor han levde resten av sitt liv. Til tross for at det faktisk var nordmenn som krysset Atlanterhavet i robåt første gang, blir Trondog Emil 5. og 6. nordmann som gjennomfører en slik kryssing.