AWARD CEREMONY – LONDON

Måneder er gått siden vi satte våre tynne ben kaien i Barbados. Selv om vårsolen er i anmarsj, svinner det siste snev av brunfarge sakte av kroppen og de tapte kiloene er for lengst erstattetSelv om hverdagen for lengst har innhentet oss, går det ikke en dag uten at vi en eller annen måte er påvirket av hva vi har oppnådd. Etterarbeidet er massivt og det går daglig timer foran pc´n og telefonen for sortere alle ballene vi har kastet i luften.

 

For noen uker siden var jeg i London for å delta ”the award ceremony”, etter kryssingen vår. Beklageligvis hadde ikke Emil mulighet å delta denne gangen, undertegnede måtte representere ”the norwegians”. Rammen rundt arrangementet var rent magisk. toppen av ærverdige Tower Bridge var majoriteten av alle roerne som startet sammen med oss fra La Gomera, samlet. Mens kveldssolen farget skyene i horisonten over London, fikk vi dermed en kjær mulighet til å sammenligne opplevelsene våre, utfordringer, båter, årer, mat, osv.

Ekstra godt var det å se guttene som ikke kom seg over Atlanteren, men som av forskjellige årsaker måtte bryte kryssing forsøket sitt. Alle hadde de fantastiske historier om hvorfor det gikk slik det gikk og måten de ble reddet ! Svenskene  endte opp en lastebåt med russisk kaptein og ukrainsk besetning. Tom&Tom endte opp et enormt cruice ship, fikk låne klær av passasjerene og satt i dress Kapteinens bord til kvelds!

          Andrew

En stor gratulasjon går til Toby and Nick og båten “Box number 8”. Deres båt var først over koordinatene som gjorde dem til ocean rowers, tett etterfulgt av Andrews og “JJ”.

Mange priser ble delt ut i løpet av kvelden, og “Sønner” stakk av med flere av demBlant annet ble vi presentert prisen “the Vulcano boys”, ettersom vi presterte å ro rett over den eneste aktive undersjøiske vulkanen Kanariøyene, utenfor øya El Hierro, en historie som vi komme tilbake til.

 

Selv om hovedmålet vårt bestandig har vært å krysse Atlanteren med robåt, er vi allikevel veldig fornøyde med å komme 3. plass i klassen “par båter”, en klasse hvor 10 båter startet fra La Gomera, og 5 fullførte til Barbados. Blant båter laget av karbon, luft og epoxy, leverte trebåten vår “Njord” utmerket hver bølge, hver dag, hver uke I to mnd.

 

Av 17 startende båter kom vi inn som nr. 7 i racet. Dette blant alle kategoriene

Utmerkelsene for gjennomført Atlanterhavskryssing, var gjort i stand av hovedsponsoren av “the atlantic challenge” – nemlig Talisker Whisky. Talisker hadde fått skåret ut små robåter av gamle whisky fat. Flotte symbol en kryssing vi er stolte av å ha gjennomført.